Înainte de a trece la etapa de selecție a fondului sau fondurilor care ți se potrivesc, stabilește-ți un obiectiv investițional. De exemplu, vreau să îmi dublez investiția în 10 ani sau în 5 ani. Un alt obiectiv poate suna astfel: vreau să investesc lunar o sumă fixă de bani în următorii 10 ani.

Indiferent care este obiectivul pe care ți-l propui, este indicat să îți stabilești și un obiectiv de risc. Gândește-te dacă nevoile tale financiare primare sunt acoperite astfel încât să nu fii nevoit ca, la un moment dat, să apelezi la investițiile tale pentru a-ți finanța cheltuielile curente. O altă componentă a riscului investițional este toleranța la risc. Întreabă-te daca ești pregătit din punct de vedere emoțional să accepți o scădere abruptă, dar temporară, a portofoliului investițional.

Dacă toleranța ta la risc este scăzută și orizontul investițional limitat, atunci variantele potrivite pentru tine sunt titlurile de stat, depozitele bancare sau fondurile monetare și de obligațiuni.

Dacă însă toleranța ta la risc este ridicată și orizontul investițional este îndelungat (minim 3 ani), atunci ai ajuns unde trebuie. Oferta noastră include fondurile ETF BET Tradeville și Global Investing Fund.

ETF BET Tradeville

couple_investing Fondul replică structura și performanța indicelui BET, este administrat pasiv și investește doar în companiile care fac parte din indicele BET și în depozite bancare. Fondul este destinat atât investitorilor individuali care vor să își diversifice economiile prin acumularea constantă de unitați de fond, cât și investitorilor instituționali, interni și internaționali, care caută expunere la costuri reduse pe cel mai important indice local, indicele BET.

Global Investing Fund

Global Investing Fund Este un fond închis, denominat în euro și administrat activ de către o echipă de manageri de portofoliu folosind strategii „global macro”. Aceștia construiesc expunere pe piețele internaționale de acțiuni, valute și mărfuri în funcție de contextul macroeconomic. Fondul este apropiat de ceea ce americanii numesc „hedge fund” și folosește o structură de cost care încurajează performanța. Astfel, randamentul pozitiv și în creștere față de cel mai bun randament anterior este taxat cu 20%, dupa principiul „high watermark”. Fondul este destinat investitorilor individuali care nu au timpul necesar pentru a monitoriza și analiza investițiile pe piețele financiare internaționale, precum și investitorilor instituționali, interni si internaționali, care caută să se expună pe un instrument puțin corelat cu piața.